Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Українці викосили свастику на полі в Німеччині.

У соціальних мережах поширюють однотипні повідомлення про те, що нібито українські біженці створили на полі у передмісті Бранденбурга величезну свастику. У повідомленнях посилаються на німецького журналіста Джуліана Ріпке та газету Bild. Але це — маніпуляція.

Як повідомляє німецька газета Bild, їх репортер Джуліан Ріпке під час польоту над Бранденбургом помітив свастику площею близько 360 метрів квадратних та повідомив про це місцеву поліцію. У створенні забороненого символу поліція підозрює місцевого жителя, який, за повідомленнями сусідів, неодноразово вивішував у вікні свого будинку прапор Рейха. Жодної інформації про те, що до створення сватики причетні українці у німецьких правоохоронців немає. Як пише StopFake, повідомлення про причетність українців до цієї ситуації умисно поширює російська пропаганда щоби дикредитувати українських біженців у Німеччині. Раніше поширювали фейки про те, що українські біженці, намагаючись спалити російський прапор, спричинили пожежу у будинку німецької сім’ї, яка надала їм притулок.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join