Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українці готові виступати на Олімпійських іграх з росіянами та білорусами

Російські пропагандисти та медіа, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що міністр молоді та спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайт нібито заявив, що Україна готова їхати на Олімпійські ігри разом із росіянами та білорусами. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій. Насправді Вадим Гутцайт в інтерв’ю японському інформаційному агентству Kyodo News розповів, що після того, як Міжнародний олімпійський комітет не запросив Росію та Білорусь на Олімпіаду, Україна ухвалила рішення боротись за ліцензії на Олімпійські ігри на всіх міжнародних змаганнях, де немає росіян та білорусів під національними прапорами.

Національний олімпійський комітет України (НОК) має чітку позицію, що «мир в Україні не підлягає обговоренню», а Олімпійські ігри «не повинні бути платформою для відбілювання чи легітимізації дій, які повністю суперечать цим цінностям». Також досі немає остаточного рішення щодо участі України в Олімпіаді у разі допуску росіян до них.

У такий спосіб агітпроп намагається дискредитувати українську владу та посіяти зневіру серед українців. Раніше ми розповідали про тактику, як російська пропаганда використовує спорт, щоб поширювати антиукраїнські наративи.

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join