Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українських військових змушують воювати під наркотиками

Російська пропаганда періодично робить інформаційні вкиди про нібито наркозалежність українських політиків чи військових. Цього разу російські ЗМІ поширили фейк, що українських військових нібито змушують воювати «під психотропними препаратами та наркотиками», зокрема, щоб «впоратися зі страхом». Фейк росЗМІ базується на інформації, що на позиціях українських захисників знаходили препарати. Як пише StopFake, насправді йдеться про знеболювальний засіб, який видається всім військовим і, як пояснюють лікарі, не має наркотичного ефекту. Завідувач травматологічного відділення обласної клінічної лікарні міста Чернівці Валентин Василов розповів, що в аптечці кожного військового є знеболювальні препарати. «По-перше, колоти такий препарат і йти в бій — людина адекватно не оцінює ситуацію, бо вона не зможе точно проаналізувати й оцінити ситуацію. Бійці ніколи цього не зроблять, бо вони не змогли б вчасно розпізнати небезпеку, почути той же голос командира. По-друге, цих препаратів не так вже й багато в Україні й в аптечці він тільки один. Кладеться одна ампулка на випадок дуже серйозних поранень», — пояснив він.

Детальніше

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join