Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Український учень побив поляка у школі

Пропагандисти в польських соцмережах поширюють відео, на якому, згідно з його описом, нібито український підліток побив свого польського ровесника в польській школі. У відео чути російську мову. Польські коментатори під дописами з ним уже звинуватили українців у «нечесному ставленні» до поляків. Проте це фейк.

На нього звернули увагу аналітики проєкту Demagog. Вони зʼясували, що оригінальне відео було опубліковане в телеграмі. Згідно з оригінальним дописом, бійка відбулась у сільській школі в Турочаку Республіки Алтай (Росія) через суперечку щодо крадіжки вейпу. 

У такий спосіб пропагандисти хочуть налаштувати поляків проти українців та розпалити між ними штучну ворожнечу. Мовляв, українські біженці є невдячними та не вміють поводитися в країнах, куди мігрували. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join