Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Українські волонтери під час російських атак «цинічно збирають гроші»

Меседж масово поширили проросійські телеграм-канали як реакцію на оголошення спільного збору Сергія Притули та Сергія Стерненка, до яких долучилися й інші волонтерські ініціативи. Пропагандисти стверджують, що волонтери нібито використовують атаку на Україну, щоб отримати більше грошей собі або на те, що Захід і так надає Україні безкоштовно.

Насправді як повідомив  Сергій Притула, українські волонтери достроково оголосили запланований на 12 жовтня збір коштів на дрони-камікадзе RAM II. У дописі Притула також аргументував потребу в закупівлі такого озброєння для української армії.

Українці вкотре продемонстрували свою стійкість до російської пропаганди та дезінформації. За час масованих обстрілів Росією ракетами чи не всієї України, попри відсутність світла та перебої з інтернетом, українці активно надсилали пожертви на зброю для української армії. Станом на ранок 11 жовтня сума зібраних коштів перевищила 276 мільйонів гривень, остаточну суму поки не повідомили.

Російська пропаганда систематично намагається дискредитувати роботу волонтерів, які суттєво допомагають армії. Раніше масово  поширювали фейки щодо закупівлі Фондом Сергія Притули «Народного супутника» за 600 мільйонів гривень.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join