Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Українські військовослужбовці записали відеозвернення до Зеленського та Залужного зі скаргами про «безглузді штурми» в Авдіївці

Проросійські ресурси почали поширювати відео, в якому нібито українські військові, які назвалися бійцями 3-го батальйону 110-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, скаржаться Президенту України та Верховному Головнокомандувачу на погане командування й великі втрати в Авдіївці. 

Фактчекери проєкту StopFake опрацювали цей кейс. Вони зʼясували, що 110-а окрема механізована бригада ЗСУ зреагувала на це відео та спростувала його. На офіційній сторінці бригади у фейсбуці пишуть, що на відео не їхні воїни ЗСУ, а перевдягнуті в українську форму окупанти. Також підозру викликало те, що «військовий», який скаржився від імені батальйону, у цьому «зверненні» не назвав свої роту, підрозділ, посаду, прізвище чи позивний, хоча відео було записане з відкритими обличчями. 

Пропагандисти намагаються деморалізувати українське суспільство, поширюючи фейки, як-от це відео. Вони роблять це цинічно, підступно й вдаються до своєрідних способів. Раніше ми спростовували інформацію, буцімто представники ХАМАСу записали відео, в якому подякували Зеленському за надану зброю.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join