Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Українські військові здаються в полон, оскільки не мають ані підтримки, ані зброї

В соцмережах поширюють маніпулятивне відео, на якому український військовий Леонід Рищиковець дзвонить керівництву, та говорить, що їхній підрозділ відправили без супроводу та підтримки забирати поранених, але їх захопили в полон біля населеного пункту Петровське та відвезли в Донецьк. Відео реальне – але воно знято у 2014 році, і немає відношення до вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року та теперішнього стану української армії. Про це пише StopFake .

Леонід Рищиковець перебував в полоні з серпня по вересень 2014 року, та повернувся додому на Рівненщину після завершення своєї служби. Інтерв’ю з ним можна прочитати тут.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join