Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські біженці перекрили дорогу та влаштували бійку в Італії

Російські медіа поширили інформацію, що українські біженці буцімто влаштували акцію протесту та перекрили дорогу в Італії, що спричинило невдоволення місцевих автомобілістів та бійку. На опублікованому російськими пропагандистам відео водії витісняють з дороги протестувальників у жовтих жилетах, забирають плакати та викидають їх за відбійники.

Насправді українці не мають стосунку до цієї акції, її влаштували місцеві екоактивісти з Extinction Rebellion. Як пише StopFake, це відео опублікували італійські та британські ЗМІ за місяць до того, як його розповсюдили російські медіа. «Активісти соціально-політичного руху Extinction Rebellion ненасильницьким шляхом борються проти зміни клімату та втрати біорізноманіття. Як правило, захисники клімату під час протестів перекривають мости чи магістралі. Що вони зробили в Італії 14 червня. На цей раз активісти Extinction Rebellion перекрили Римську велику кільцеву дорогу (Grande Raccordo Annulare di Roma). Це стало причиною зіткнень. А обурені водії стали у відповідь бити протестувальників», — розповіли фактчекери та додали, що фактів, які доводять зв'язок Extinction Rebellion з Україною, італійські ЗМІ та правоохоронці не виявили.  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join