Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Українські біженки в Норвегії вимушені займатися секс-роботою, щоби вижити

Таку тезу поширюють російські пропагандистські ЗМІ, а також інформація про це шириться у соцмережах.

У повідомленнях йдеться, що в Норвегії нібито заявили, що українським біженкам «доводиться виживати за рахунок секс-роботи». Кремлівські медіа посилаються на норвезьку телекомпанію NRK. Однак такі твердження — груба маніпуляція.

Як пише StopFake, російські ЗМІ зробили маніпулятивне узагальнення на основі переказаних третіми особами думок кількох жінок, що стояли в черзі за їжею у волонтерському центрі в Норвегії. Норвезькі ЗМІ не писали про це як про домінуючу тенденцію серед українських біженців, або як про підтверджені випадки секс-роботи «заради виживання». У той же час міжнародні організації зазначають, що війна Росії в Україні спричинила збільшення ризику випадків торгівлі людьми, коли жертвами стають саме вразливі групи людей. Зокрема, біженці.  

Детальніше. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join