Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські аптеки нібито не продають ліки чоловікам без довідки ТЦК

У російському сегменті соціальних мереж дописують, наче в Україні не продають ліки без довідки з ТЦК. У своїх публікаціях автори посилаються на так звані нові «норми» закону про мобілізацію. Це — брехня. 

Аналітики VoxCheck пишуть, що у підписаному 16 квітня 2024 року законі не йдеться про обмеження на купівлю товарів, зокрема ліків, без пред’явлення військово-облікових документів або оновлення даних у ТЦК. 

Тобто у законі про мобілізацію немає жодної інформації про те, що чоловіки не зможуть придбати ліки в аптеці без довідки з ТЦК. Фахівці  VoxCheck запитали у найбільших аптек в Україні, чи справді вони не продають ліки без такої довідки. У мережі аптек «Подорожник» відповіли, що діють згідно з чинним законодавством, тобто видають ліки усім, хто цього потребує. Тож заяви росіян є лише частиною кремлівської дезінформаційної кампанії із залякування українців та дискредитації системи охорони здоров’я в Україні. 

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join