Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українська влада використовує жителів Лисичанська як живий щит, тому не проводить евакуацію.

Про це заявила представниця МЗС Росії Марія Захарова. Вона стверджує, що Україна прикриваються людьми як живим щитом, а військові ховаються в будинках і школах, влаштовують там опорні пункти та склади боєприпасів, а у житлових будинках — кулеметні та снайперські гнізда. У своїй промові Захарова навіть назвала конретні номери шкіл та назву вулиці. Вона стверджує, що евакуація громадян із небезпечних районів не проводиться, людей насильно у них утримують, й що нібито є випадки «навмисного взяття заручників для розміщення на позиціях націоналістів». Проте це — неправда.

Як пише The Insider, евакуація жителів Лисичанська у напрямку Бахмута проводиться під безперервним обстрілом. Наприклад, як видно з репортажу UATV показано, евакуація за допомогою броньованого автомобіля на шасі вантажівки. Репортажі «Сьогодні» та латвійської телекомпанії LTV присвячені волонтерам, які в обхід траси, що обстрілюється, вивозять мешканців Лисичанська на своїх машинах. З Бахмуту організовано рейси до менш небезпечних регіонів країни. Крім цього, 5 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що цього дня вдалося вивезти 66 осіб, 14 червня — 52 особи, 19 червня — 19 осіб. За його словами, щойно набирається десяток охочих поїхати, одразу організовують рейс. Тобто евакуація людей на Луганщині триває й українська арія не використовує їх як живий щит.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join