Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Українська пропаганда збавляє оберти, а жителі західних областей України протестують проти того, що чоловіків забирають на фронт

Таке твердження з'явилося у російських пропагандистських медіа після подій, які трапилися у Хусті, що на Закарпатті, у суботу, 30 квітня. У місті жінки пікетували місцевий воєнкомат і вимагали пояснень, чому їхніх чоловіків, які нібито служать у територіальній обороні, відправляють у зону бойових дій без відповідного екіпірування. Відео пікету з'явилося як в українських, так і російських ЗМІ. Однак останні, перш за все, почали називати Хуст нацистським містом, адже воно якийсь час було столицею Карпатської України. та стверджувати, що в Україні все більше людей не вірять в перемогу України та зневірюються у діях влади. А також — нібито жінки постійно протестують проти того, що їхніх чоловіків забирають на війну, й навіть у західних областях, де немає бойових дій, "вже починається хвилювання". Насправді таких випадків не багато. Наразі такі протести були лише у Хусті, а в інших містах України поки не фіксувалися. Натомість мешканці західних областей схвильовані не через недовіру до влади, а через те, що Росія розв'язала в Україні криваву війну, й влучає ракетами не лише у східних чи південних областях, а у західних. Крім цього, за даними соціологічного опитування, яке провела дослідницька панель “Власна думка” за підтримки Інституту соціології Національної академії наук, станом на середину квітня близько 79% українців на за питання “Наскільки ви вірите в перемогу України у війні з росією?” відповіли “повністю вірю“. Понад 14% зазначили, що “скоріше вірять”, 2% респондентів відповіли “скоріше не вірю” та “зовсім не вірю”; 4,3% вважають, що на це питання “важко відповісти”.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join