Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українець на відео тікає від мобілізації, бо не хоче помирати за режим Зеленського.

У соціальних мережах поширили відео з хлопцем, що тікає від поліції на території житлового комплексу. У підписах під відео стверджують, що українці тікають від мобілізації, бо ніхто не хоче помирати за режим Зеленського. Воюють лише нацисти та іноземні найманці. Проте це відео — фейк.

Як дослідили журналісти Reuters, воно було зняте в травні 2020 року на території готельного комплексу в російському Сочі. Жодного стосунку до України чи українців це відео не має. Зауважимо, що російські пропагандисти систематично використовують фейкові відео для зображення подій в Україні.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join