Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна зберігає зброю та боєприпаси на атомних електростанціях

Російські медіа поширюють повідомлення, що нібито російська розвідка отримала підтвердження того, що ЗСУ зберігають зброю та боєзапаси, отримані від Заходу, на атомних електростанціях. Зокрема, це нібито стосується РСЗВ HIMARS і артилерійських снарядів великого калібру. Мовляв, Росія не завдаватиме ударів по атомних об’єктах, а якщо озброєння здетонують, то можна буде звинуватити у цьому Москву. Це — неправда.

Як пишуть аналітики EU vs Disinfo, Росія не надала жодних доказів, що підтверджують такі повідомлення. На думку аналітиків, мета таких повідомлень — відвернути увагу від ситуації на ЗАЕС, яку захопили російські військові. 

Повідомлення російської пропаганди також спростували в МАГАТЕ. Голова агентства Рафаель Ґроссі повідомив, що МАГАТЕ встановило постійну присутність на всіх українських ядерних об’єктах. Також 24 січня експерти МАГАТЕ провели інспекцію на українських атомних електростанціях і не виявили жодного військового обладнання.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join