Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна вивозить державний резерв зерна в Польщу

.

В черговий раз російські пропагандистськи ЗМІ та телеграм-канали поширюють фейки про «штучне створення голоду» в Україні через дії Заходу. Цього разу вои використовують фейк, поширений Іллєю Кивою, колишнім депутатом Верховної Ради: він стверджує, що «Україна вивозить в Польщу державні резерви зерна» начебто через те, що «Україну списали як державу».

Насправді, в українських портах через російську агресію в Чорному морі заблоковано приблизно 25 мільйонів тонн зерна, яке мало б бути продано на експорт. Це стільки, скільки продавала Україна зернових за 4 місяці минулого року. Європейці запропонували вихід: вивозити зернові залізничним транспортом у Польщу та транспортувати його кораблями з Балтийського моря. Тому зерно зараз просто вивозять для продажу – ніякої зради та «списання країни». В країні залишаються стратегічні запаси зернових, уряд України неодноразово заявляв, що його достатньо, аби забезпечити потреби українців.

Детальніше про ситуацію з зерном та експортом в Україні читайте тут.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join