Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Україна наражає всю Європу на небезпеку, обстрілюючи Енергодар.

Російські ЗМІ поширили інформацію, що українські військові буцімто обстрілюють Енергодар, у безпосередній близькості від об'єктів інфраструктури Запорізької АЕС, що «наражає не лише Україну, а й всю Європу на небезпеку». Ці заяви приписують голові військово-цивільної адміністрації Запорізької області, хоча насправді це сказав колишній народний депутат України, колаборант та ставленик Росії Євген Балицький.

Мер Енергодара Дмитро Орлов повідомив, що в місті в промисловій зоні справді лунали вибухи. Водночас спроби росіян звинуватити в них ЗСУ він назвав провокацією, щоби посіяти паніку серед місцевого населення й спровокувати людей до масового одночасного виїзду з міста. «Окупанти в Енергодарі продовжують свої провокації. На своїх пропагандистських каналах вони розповсюджують заяви, що ЗСУ начебто серед білої днини обстріляли житлові квартали міста. В Енергодарі дійсно сьогодні знову чути постріли та вибухи. Лунають вони з промислової зони міста. Але ЗСУ не мають до них жодного відношення. Коли Збройні сили України підуть у контрнаступ, Енергодар обов’язково про це дізнається. І це відбуватиметься не таким чином, як малюють зараз рашисти», — сказав він. Крім того, раніше в «Енергоатомі» повідомили, що російські окупанти з автоматами та представник «Росатому» увірвалися в приміщення Запорізької атомної електростанції, щоб зняти там пропагандистський ролик. «Так окупанти створюють для російської аудиторії пропагандистський міф про одне з головних досягнень Росії в цій війні — успішну роботу вкраденої ЗАЕС для потреб країни-агресора», — зазначили в «Енергоатомі».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join