Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У ЗСУ створюють новий кол-центр та шукають працівників із антиросійською позицією

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО України, російські пропагандисти поширюють інформацію про те, Збройні сили України створюють кол-центр та шукають туди працівників. "Повідомляється, що у соцмережах триває набір від імені ЗСУ до спеціальних колл-центрів. Основні критерії відбору — знання російської мови та обов'язкові антиросійські погляди. Завдання працівників: поширювати фейкові повідомлення про мінування цивільних об'єктів Росії", — повідомляють у Центрі. Там додають, що "київський режим" у такий спосіб створює кіберармію, що буде прирівнена до терористичної організації, оскільки здійснюватиме диверсії та провокації у мирній Росії.

Усе це — неправда. В Україні не створюють ніякого кол-центру ЗСУ. "Українцям не потрібен спеціальний колл-центр. Усі необхідні російські дані завдяки нашій кіберармії є у відкритому доступі. І кожен бажаючий може поспілкуватися з окупантами та їхніми родинами", — пояснили у Центрі протидії дезінформації.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join