Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Залужного «браслет зі свастикою»

Такий фотофакт поширили пропагандистські анонімні телеграм-канали.

Насправді «свастику» на браслеті Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного росіяни намалювали самі за допомогою стисненого зображення, що зробило скандинавський символ спотвореним.

На брехню пропагандистів вказав журналіст Роман Цимбалюк у своєму Телеграм-каналі.

Намальвана росіянами свастика, якої насправді немає

«Російського мобілізованого запевняють віддати життя за браслет Залужного. Якщо так, нехай зблизька подивляться який він має вигляд перед тим, як вирушити на інший берег Керченської протоки в чорному мішку», – написав він і опублікував фото аналога браслета Залужного.

Російська пропаганда регулярно поширює фейкові фото та відео, щоб просувати думку про те, що українці — нацисти. Зокрема, пропагандисти роблять неонацистами працівників поліції та військових, публікуючи нібито їхні татуювання у вигляді свастики. Їхня мета – викликати ненависть у росіян до українців, бо ж вони, мовляв, всі нацисти, і виправдати вторгнення в Україну та воєнні злочини.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join