Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation  У Святогірській лаврі у Донецькій області «бойовики націоналістичних батальйонів розмістили артилерію»

У Міністерстві оборони Росії заявили, що «у Святогірську Донецької області бойовики націоналістичних батальйонів розмістили артилерію на території монастиря Свято-Успенської Святогірської Лаври, а цивільних осіб утримують в якості "живого щита"». Такі попередження росіяни поширюють перед бомбардуванням. Раніше росіяни здійснили авіаудари у пологовий будинок і драмтеатр у Маріуполі, де начебто були бійці «Азова».

Святогірську лавру Української православної церкви Московського патріархату у Донецькій області росіяни обстрілювали 12 березня 2022 року. Тоді внаслідок сили вибуху у храмах вилетіли віконні рами, а в лаврських готелях вибило вікна та двері. У Лаврі перебували 520 біженців, у тому числі, 200 дітей, та брати чоловічого монастиря. Їх евакуйовали до монастирських підвалів.

Після вибуху намісник Лаври митрополит Святогірський Арсеній записав відеозвернення, в якому закликав всіх, від кого це залежить, припинити бомбити мирних людей у мирних містах України. Він не назвав винуватців війни – російських військових і Путіна.

Останній раз росіяни обстріляли місто Святогірськ зранку 27 квітня, про це повідомив голова Святогірської ОТГ Володимир Бандура. Він попросив жителів громади тимчасово евакуюватись безкоштовними автобусами та поїздами, оскільки ситуація у місті напружна, на околиці чути вибухи.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join