Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Швейцарії заборонили переказувати гроші в Україну, зокрема й донатити на ЗСУ

Таке повідомлення шириться соціальними мережами й ворожими телеграм-каналами. У ньому йдеться, що переказувати кошти на допомогу Україні у Швейцарії заборонено. Мовляв, усі благодійні платформи не діють на території країни. Як доказ пропагандисти прикріплюють відео користувачки TikTok, у якому вона нібито скаржиться на те, що не може переказати гроші в Україну. Проте це — неправда. 

Як повідомляють фахівці StopFake, у Швейцарії не існує заборони на переказ грошей на будь-який рахунок в Україні. Фактчекери кажуть: Швейцарія входить до десятки країн, жителі якої найчастіше донатять гроші на допомогу Україні через платформу United24, зокрема й на потреби Збройних сил України.

Пропагандисти поширюють цей фейк, щоб вкотре дискредитувати Україну та показати, як ніби її не підтримує Захід, що аж забороняє переказувати кошти зі своїх банків. У такий спосіб вони намагаються натякнути, що Україні та українцям ніхто не хоче допомагати. Однак безумовна допомога наших партнерів демонструє справжнє ставлення світу до війни в Україні.  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join