Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure У Росії видали фанатів Путіна на Херсонщині за іноземних журналістів

Російський пропагандистський «Перший канал» показав сюжет про нібито «іноземних журналістів», які відвідали окуповану Херсонську область. Насправді ж виявилося, що ці «журналісти» – це блогери – фанати Путіна, які вже не один рік живуть в РФ. На це звернув увагу колишній журналіст телеканалу «Дождь» Ілля Шепелін, про що він повідомив на своїй сторінці у Twitter. Він розповів, що Томас Рьопер і Джон Дуган, яких показали як «іноземних журналістів», насправді ні в яких ЗМІ не працюють.

«Перший канал показав сюжет про те, як окуповану Херсонську область відвідали захоплені "іноземні журналісти". Насправді ж цими "журналістами" виявилися блогери-фанати-Путіна, які багато років живуть у Росії, – Томас Рьопер і Джон Дуган, які в жодних ЗМІ не працюють", – зазначив Шепелін.

При цьому пропагандисти протитрували Рьопера як «журналіста видання Anti Spiegel з Німеччини». Проте насправді це його особистий блог, який ще й створений на домені, зареєстрованому в Росії. У цьому блозі «лояльний до Путіна» Рьопер ретранслює усі методички Кремля, зазначили у в Telegram-каналі «Труха Україна».

Як розповів дописувач Майкл Елгорт у коментарі до допису Шепеліна у Twitter, росіяни возять такий "набір псевдожурналістів", до якого входять 9-10 осіб, по усіх захоплених місцях.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join