Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Полтаві нібито не залишилося лікарів

У соціальних мережах поширюють інформацію, нібито у Полтаві майже не залишилося лікарів. На думку користувачів, що публікують цю інформацію, фахівці були мобілізовані або виїхали за кордон. У дописах зображений графік роботи лікарів, де із повного складу нібито працює тільки три. Утім, це – фейк.

Скриншот VoxCheck

Фахівці з дезінформації VoxCheck звернули увагу на цей кейс. За інформацією, яку вони отримали від адміністрації закладу, це фото не відповідає дійсності. Натомість представники лікарні надали дійсний графік роботи, в якому немає жодного пропуску. Інформація з відкритих джерел підтверджує, що установа не повідомляла про нестачу кадрів та штат медзакладу налічує 42 лікарі. 

Також варто нагадати, що лікарні та інші медичні заклади є об’єктами критичної інфраструктури та 50% їх працівників можуть бути “заброньовані” від мобілізації. 

Такі фейки мають на меті підірвати довіру до влади, мобілізації та дискредитують систему охорони здоров’я. Зниження довіри до державних організацій є усталеним репертуаром у пропаганді проти України. 

• Читайте також: У Херсоні закривають лікарні у звʼязку з тим, що весь медичний персонал направили до ТЦК (фейк) 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join