Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation У Німеччині пройшли мітинги проти України

Російське державне телебачення показало сюжет про начебто масовий мітинг у Нюрнберзі з вимогами скасувати антиросійські санкції та припинити постачання зброї в Україну. Таку ж інформацію поширили в проросійських та російських телеграм-каналах. Але, як з’ясували фактчекери Insider, цей мітинг був проведений «Нюрнберзькою групою з прав людини», яка щопонеділка багато років поспіль організовує протести. Основні  вимоги цих мітингів останні два роки – скасувати обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу для медпрацівників, а також  загальніші – проти «цифрового  стеження з боку держави», проти «істеричних ЗМІ» та за соціальну справедливість. Єдиним умовним лозунгом, що міг би стосуватися війни – це фраза «Створимо світ без зброї! Жодного підпалювання!». Але жодним чином він не стосується ані Росії, ані України, і тим більше – антиросійських санкцій чи постачання зброї в Україну з Німеччини.

Російська пропаганда постійно намагається просунути меседж про те, що в Європі не підтримують українців та вимагають від власних урядів припинити постачання зброї в Україну. Насправді підтримка України в країнах ЄС не зменшилася: як свідчать дані опитування, проведеного в жовтні-листопаді 2022  на замовлення Європарламенту, 74%  європейців схвально ставляться до всіх видів підтримки України. В скандинавських країнах рівень схвалення найбільший – понад 90%.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join