Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure У мережі з'явився фейковий телеграм канал 46 окремої аеромобільної бригади ДШВ Збройних сил України

У телеграмі з'явився телеграм-канал «46 окрема десантно-штурмова бригада», але його назва не коректна. За нею можна знайти стару сторінку цієї ж бригади у фейсбуку, однак вона більше не використовується. Натомість було створено іншу.

46 окрема аеромобільна бригада ДШВ ЗС України має лише одну офіційну сторінку у телеграмі із відповідною назвою. Решта каналі поширюють неофіційну інформацію та не мають зв'язку з військовими цієї бригади.

Спроби створити фейкові сторінки офіційних установ, чат-ботів та навіть сайтів благодійних фондів були від самого початку війни. Зокрема, було створено підробку сайту «Повернися живим». Також раніше повідомляли про фальсифікування чат-бота компанії  «ДТЕК» та чат-бота голови Полтавської ОВА.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join