Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У листопаді в Україні можуть бути відключення світла навіть без обстрілів

У деяких українських медіа поширилася інформація про те, що в Україні в листопаді нібито можуть вимикати світло навіть без російських атак на енергетичні об’єкти. Журналісти посилаються на члена комітету Верховної Ради з питань енергетики Сергія Нагорняка. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій. У Міністерстві енергетики України спростували цю інформацію. «Відключення можливі виключно у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання», — йдеться у повідомленні Міненерго. Також наголошують, що «електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів».

Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що з 1 жовтня в Україні запровадять графіки відключення електроенергії.

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join