Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Харкові навмисно підпалили військкомат

У соціальних мережах поширюють відео нібито пожежі у «військкоматі» Шевченківського району Харкова. Мовляв, Харківські «військкомати» не витримують «спекотної» мобілізаційної кампанії. У дописах зазначають, що нібито будівлю навмисно підпалили «партизани». Це — неправда. 

Фактчекерам Харківського антикорупційного центру вдалось ідентифікувати відео із соціальних мереж. Результати перевірки свідчать, що це відео пожежі у Москві ще за 2014 рік. Тоді згорів будинок, у якому мешкали будівельники. Тобто це відео не має жодного стосунку ні до Харкова, ні до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (колишніх військкоматів).

Російська пропаганда навмисно поширює фейки та маніпулює темою мобілізації в Україні. У такий спосіб вони чинять емоційний тиск на українців. Раніше пропагандисти стверджували, що Територіальні центри комплектування — незаконні структури, тому видавання повісток ними теж незаконне.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join