Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Харкові боржників за комунальні послуги буцімто евакуйовуватимуть в останню чергу

У російських медіа поширюють інформацію, що в Харкові боржників за комунальні послуги нібито шантажують відмовою в евакуації. 

«Повідомляємо вам, що боржники будуть евакуйовані в останню чергу незалежно, багатодітна сім'я чи ні», — пишуть в оголошенні, фотографію якого нібито було зроблено в Харкові. В оголошенні також публікують список квартир-боржників станом на 8 квітня 2024 року.

Аналітики StopFake дослідили кейс і встановили, що інформація про «обмеження для боржників» не відповідає дійсності. Немає жодного доказу того, що схожі оголошення розклеюють у Харкові. 

Ба більше, у місті не оголошено евакуацію, тож «шантаж відмовою від евакуації» є черговою вигадкою російської пропаганди щодо ситуації в Харкові.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join