Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Терористи з Лівії можуть отримати паспорти в Україні

Інформацію про це поширювали анонімні телеграмканали, пізніше вона також з'явилася на сторінках кремлівських пропагандистських медіа.

Такі новини автори ілюстрували нібито світлинами самих лівійців та їхніх українських паспортів, які вони буцімто отримали. У повідомленнях також йшлося, що з цими документами терористи хотіли виїхати до Польщі. Насправді лівійські терористи не отримували паспорта громадян України і не намагалися за цими документами виїжджати в Польщу.  

Як пише StopFake, кадри затримання були зроблені задовго до передбачуваного арешту, а зображення паспорта «затриманого» взяли з інтернету та опрацювали у фоторедакторі.

Детальніше

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join