Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message США нібито «організували змову» та несуть повну відповідальність за війну в Україні

Американський економіст Джеффрі Сакс заявив, що США нібито «організували змову» з метою повалення режиму Віктора Януковича в Україні у лютому 2014 року. Крім того, на думку економіста США хотіли використати можливість «дістатися до Росії» та підтримати «джихадистський рух всередині Росії» під час Чеченських воєн. Мовляв, саме тому російська агресія проти України насправді є американською.

Заява про те, що США нібито організували «змову» для повалення президента Віктора Януковича в лютому 2014 року, є безпідставною та маніпулятивною. Події Революції Гідності в Україні, які призвели до відставки Януковича, були викликані масовими народними протестами через його рішення відмовитися від курсу на євроінтеграцію і підписання угоди з Росією. Це був внутрішній протест українського народу проти корупції та авторитарного режиму, а не результат зовнішнього втручання. На відміну від агресивних дій Росії, яка здійснила анексію Криму і військову агресію на Донбасі, США не втручалися у внутрішні справи України з метою зміщення її президента.

Джеффрі Сакс намагається представити війну в Україні не як результат агресивної політики Росії, а як наслідок «американського впливу» на пострадянські країни. Це спотворення суті війни. Повномасштабне вторгнення Росії в Україну у 2022 році, як і анексія Криму у 2014 році, були ініційовані Росією без жодних підстав. Україна захищає свою незалежність і територіальну цілісність, а США та інші західні країни підтримують її в цій боротьбі відповідно до норм міжнародного права.

Цей меседж є спробою змістити відповідальність за російську агресію на США та спотворити суть конфлікту в Україні. Він базується на безпідставних звинуваченнях та конспірологічних теоріях, які не мають підтверджень з боку авторитетних міжнародних джерел. Війна в Україні є результатом агресії Росії, а підтримка США спрямована на захист суверенітету та територіальної цілісності України в рамках міжнародного права.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join