Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Спростування того, що в українських школах викладачі «змушують» учнів здавати гроші на ЗСУ

Прокремлівські медіа поширюють фото зі шкільного щоденника учня, у якому вчителька нібито звернула увагу батьків на те, що дитина втретє не здає гроші на ЗСУ — і в результаті наче написала зауваження в щоденник. Далі викладачка погрожує, що звернеться до СБУ, якщо батьки не звернуть увагу на відсутність пожертвувань.

Насправді ж росіяни підробили фото щоденника та напис у ньому. На підробку вказують деякі помилки. Зокрема пропагандисти в переліку шкільних предметів пишуть «рідна мова». Тоді як правильна назва предмета — «Українська мова», предмета «Рідної мови» в українських школах просто не існує.

Разом із цим фейкороби пишуть, що в разі ігнорування батьками «проблеми», вчитель звернеться до СБУ. Але ж усі пожертвування на армію в Україні є добровільними. Правоохоронці можуть прийняти заяву, однак, найімовірніше, не розглянуть її, адже відмова від донату не порушує жодного закону.

Читайте ще: Спростування фейку, що дітей в Україні змушують здавати кров для потреб ЗСУ — фотодоказ

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join