Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Справжня мета допомоги невеликих країн у відбудові України — «хайп», доступ до ресурсів і схеми для заробітку

В анонімних телеграм-каналах знецінюють можливість невеликих країн допомагати у відбудові України. На прикладі заяви міністерки закордонних справ Естонії про обговорення допомоги Житомирщині, пропагандисти іронізують про площу країни відносно області й описують схеми з переподілу коштів задля створення фондів і незначних досягень, які не відчує пересічний українець. Йдеться також про «схему», за якою взамін на допомогу у відбудові естонські компанії отримають доступ до ресурсів і найприбутковіших економічних кейсів області. Звертаємо увагу, меседж не ґрунтується на жодному факті, містить посилання на анонімне джерело та ймовірно має мету знецінити партнерство з європейськими країнами в очах українців і представників місцевої влади.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join