Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake СБУ нібито затримує тарологів, ворожок та екстрасенсів, які передрікають військові успіхи Росії, — Really_UA медіа

У мережі поширюють інформацію, нібито СБУ затримує ворожок та екстрасенсів, які передрікають поразку України та хворобу президента Зеленського. У відеорепортажі від так званого Really_UA йдеться, що вже затримали вісім блогерів-тарологів за ворожіння з передбаченням військових успіхів Росії. Їм нібито інкримінують ухилення від сплати податків та дискредитацію ЗСУ.

Аналітики VoxCheck повідомили, що новинного телеграм-каналу чи повноцінного медіа з назвою Really_UA взагалі не існує. В інших українських медіа нема інформації про затримання тарологів. 

Читайте ще: Доброго вечора, ми з «Битви екстрасенсів» — «відьми», «мольфари» та «ворожки» окупували ефіри медіа, які називають себе інформаційними.

А сам відеорепортаж є нарізкою не пов’язаних між собою кадрів, які легко знайти в мережі. Наприклад, першу світлину з відео використовували, як мінімум, ще у 2018 році.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join