Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Russia Today опублікувала відео з нібито «полоненим українським диверсантом», узятим у Курській області

Прокремлівський ресурс RT (колишня назва ― Russia Today) повідомив, що в його розпорядженні опинилося відео з «полоненим українським диверсантом», якого буцімто схопили російські військові в Курському прикордонні. Особа на відео, стоячи на колінах із завʼязаними очима, російською мовою говорить, що «йшли на Суджу» і що «треба було “познімати” село Гордіївка для командування, що зайняли (село ― Ред.)».

Скриншот із телеграм-каналу RT

Насправді це відео є постановним, про що свідчить декілька фактів. Перш за все в особи на відео присутній сильний російський акцент, не притаманний російськомовним українцям, а радше саме росіянам. Окрім цього, навіть один із російських так званих «воєнкорів» з авдиторією в 95 тис. підписників не зміг змовчати та заявив, що «це наш фейк», додавши, що «не час для такого». А ще чимало самих росіян не повірили в правдивість відео, стверджуючи що це ― постанова. 

Раніше «Детектор медіа» спростовував інформацію, що ЗСУ на американському БТР Stryker під Суджею розстріляли машину з цивільними.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join