Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Російські військові прослуховують розмови українців

У мережі знову активно шириться фейк про встановлення російськими військами антени для прослуховування телефонних розмов українців. Ми про це уже писали і давали спростування. Наразі жодного підтвердження щодо встановлення такого обладнання й можливості прослуховування розмов українців немає, повідомляє Держспецзв’язку. Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь розповів, що усі подібні заяви виявилися фейками і частиною інформаційно-психологічних операцій. Вони мали на меті залякати українців, а також примусити українців припинити повідомляти інформацію про місця пересування ворожої техніки. У Держспецзв’язку додали, що це – не єдиний випадок поширення серед громадян дезінформації. Раніше розповсюджували фейки, що вночі українцям телефонуватимуть з невідомих номерів з метою наведення цілей для авіабомбардування і радили відключити телефони. Такі повідомлення теж були неправдою.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join