Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Росіяни, що виступали проти війни, тепер змушені шукати харчі у смітниках

Російські медіа стверджують, що тепер росіяни, які залишили свою країну через незгоду з російською агресією проти України, нібито змушені шукати їжу на смітниках. Утім це — маніпуляція.

На неї звернули увагу аналітики проєкту The Insider. Вони знайшли статтю, згадану як першоджерело в репортажах із маніпуляцією. Насправді ж, у статті «Фрига — ідея розумного споживання» журналіст і фотограф Сергій Строітєлєв розповідає про молодих росіян, що переїхали в Грузію та залишилися вірні ідеї «розумного споживання», або ж фриганства, не згадуючи про труднощі еміграції. У статті також зазначається, що більшість із цих людей займалася фриганством ще в Росії і що це є їхнім способом життя та практикою, пов'язаною із субкультурою, екологічними та анархістськими ідеями. 

Поширюючи подібні маніпуляції, пропагандисти хочуть дискредитувати всіх, хто виступає проти війни всередині Росії. Мовляв, за кордоном — нестерпно, а в Росії — добре, тому треба обміняти принципи на комфорт. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join