Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Росіяни поширюють трейлер до фільму жахів «Воєнком», який нібито зняла «Студія Квартал-95»

У російському сегменті соціальних мереж, на ютубі та в прокремлівських медіа поширюють трейлер до фільму жахів «Воєнком», який нібито зняла українська компанія «Студія Квартал-95». Це — брехня.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. Вони встановили, що відео створили росіяни. А також фахівцям вдалося ідентифікувати особу на відео — нею виявився російський актор Роман Макаров, що живе у Москві.

Поширюючи фейки про мобілізацію, російський агітпроп намагається залякати чоловіків призовного віку. Росіяни навмисне демонізують процес мобілізації та перебільшують її темпи, аби викликати паніку в українців. Раніше ми розповідали про маніпуляцію, що в Україні планують мобілізовувати чоловіків, яким за 60 років.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join