Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Резолюція МАГАТЕ дає Україні змогу обстрілювати ЗАЕС

Таку інформацію поширюють російські пропагандистські медіа. Також її тиражують у соціальних мережах. Зокрема, в анонімних телеграм-каналах. У повідомленнях йдеться, що Резолюція, яку ухвалила Міжнародна агенція атомної енергії, нібито «непрофесійна», «політизована» та «недоречна». Також російські ЗМІ назвали Резолюцію, в якій ідеться про проблеми на ЗАЕС, яка досі окупована Росією, неадекватним і таким, що нібито «дає право Києву обстрілювати» ЗАЕС.

Однак це — фейк.

Насправді Міжнародна агенція атомної енергії 17 листопада ухвалила Резолюцію, присвячену питанням безпеки українських ядерних об'єктів в контексті російських атак на об'єкти критичної інфраструктури України, зокрема на Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС). Як пишуть фактчекери StopFake, у тексті документа немає жодних натяків на «карт-бланш на обстріли ЗАЕС».

Також резолюцію не можна назвати «політизованою», адже документ містить лише аналіз ситуації з безпекою на українських ядерних об'єктах у світлі російських обстрілів та заклики до Росії відмовитися від дестабілізаційних дій на ЗАЕС.

Проте Росія вже не вперше звинувачує міжнародні організації в упередженості. У такий спосіб пропагандисти хочуть виправдати себе, відбілити свою репутацію. Мовляв, насправді Росія чинить законно, а ось міжнародні організації — навпаки, бо нібито дозволяють Україні чинити злочини тощо.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join