Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Предки французів, іспанців, турків і євреїв прийшли з України, а становлення українського народу налічує 140 тисяч років

12 травня постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй і в Раді безпеки ООН Василь Небензя прийшов на засідання з українським підручником з географії за 8 клас і влаштував урок маніпуляції про «нацистську Україну», яку поширили прокремлівські медіа. Він начебто зачитав уривок із підручника, що «предки французів, іспанців, португальців, турків та євреїв прийшли з України». «Оскільки предки французів – це галли, то вони прийшли з Галичини в Україні. А знаєте, що, на думку автора підручника, українці та поляки мають слов'янське походження, а росіяни – угро-фінське?», – сказав росіянин.

Маніпуляція полягає у тому, що у підручнику чітко зазначено, що це одна з теорій, а не твердження. Припускають, що індоєвропейська мовна група могла виникнути на сучасній території України, а згодом розселитися на інші території. Далі у підручнику йдеться, що близькість мови не завжди означає близькість генетичного походження народів чи навіть їхньої раси. Про шо Небендзя промовчав.

Василь Небензя також прочитав підручник з історії України для 7 класу, де начебто йдеться, що «становлення українського народу налічує 140 тисяч років». «Історія України. З найдавніших часів до XV ст.» розпочинається розділом «Найдавніші люди», де зазначено, що «на сучасній території України стародавня людина з’явилася близько 150 тис. років тому» і далі йде мова про кам’яний, мідно-кам’яний (енеоліт), бронзовий та залізний періоди.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця потролив Василя Небензю. Наприкінці свого виступу він повідомив новину для російської делегації: «Дані свідчать, що всі сучасні люди походять від африканської популяції Homo sapiens, яка поширилася з Африки близько 60 тисяч років тому. Я пишаюся тим, що я один із них».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join