Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Поки українські військові гинуть від нестачі зброї, Міноборони розпродає її закордон

У соцмережах поширюють дописи про хитру схему розпродажу бронеавтомобілів, гранат, гвинтівок, автоматів і навіть бронежилетів відповідно до Постанови Кабміну №1919 та прикріплюють зображення нібито відповіді Міноборони на депутатський запит, яка свідчить про масштаби такого продажу в 2021—2022 роках. Команда StopFake, по-перше, звертає увагу, що згадана Постанова за 2000 рік регулює порядок продажу пошкодженого та невідновного майна, тобто нічого з переліку згаданого в меседжі. По-друге, про підробку відповіді Міноборони на запит може свідчити низька якість оприлюдненого зображення, відсутність необхідних віз на документі, сумнівна адреса запитувача і — вже коронне — вказані російською мовою прізвище та ініціали міністра. Детальніше

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join