Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation «Никто не забыт, ничто не забыто»

Це гасло, яке нібито увічнює пам’ять усіх загиблих у Другій світові війні, набуло популярності в повоєнні часи в СРСР. Однак це міф. Український інститут національної пам'яті зазначив, що скільки людей дійсно загинуло в роки Другої світової не порахували ні в СРСР, ні потім у Росії. Офіційний перелік жертв війни не повний: СРСР не визнав подій до 22 червня 1941 року, тому «забуті» учасники так званих «прикордонних конфліктів»; «забули» й не згадували поразки 1941—початку 1942 років; не згадували і військовополонених, жертв Голокосту, остарбайтерів; інвалідів війни цілеспрямовано прибирали в табори-інтернати подалі від людських очей.

«Скільки людей дійсно загинуло в роки Другої світової не порахували ні в Союзі, ні потім у Росії. Адже виплати за загиблих отримували лише ті родини, хто отримав довідки про смерть. Родини безвісти зниклих — ні. Влада просто економила на цих сім’ях. Показово, що сьогодні ставлення Росії до своїх загиблих не змінилось. У війні з Україною вони так само замовчують втрати. Багато солдатів залишаться зниклими безвісті, Росії так зручніше і дешевше», — розповіли в УІНП.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join