Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Нова шахрайська схема у вотсапі

У месенджері «Вотсап» поширюється нова шахрайська схема. Користувачі отримують повідомлення про нібито нестачу лише кількох підписів для присвоєння звання Героя України неназваному родичу відправника. У кінці додається посилання на фейкову сторінку «Електронних петицій» з проханням підписати відповідну петицію.

У Центрі протидії дезінформації при РНБО пишуть, що насправді ж посилання з петицією потребує додаткового входу у вотсап. Якщо людина наново входить, то шахраї отримують доступ до її особистого вотсап-профілю. 

Мета цієї схеми ― отримати доступ до профілів користувачів, щоби потім використати їх у своїх інтересах. Тож у разі отримання такого повідомлення Центр закликає блокувати номер, з якого воно було надіслане, та в жодному разі не переходити за невідомими посиланнями. Якщо ж ви стали жертвою шахраїв, зверніться до кіберполіції або інших компетентних органів.

• Читайте також: Невідомі надсилають на електронні пошти українців небезпечні спам-листи

Author: Віталій Михайлів,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join