Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Німеччина передає мільярди євро Україні, поки німецькі пенсіонери «голодують».

Цю маніпулятивну тезу поширюють у Facebook на іноземну авдиторію. У німецькомовних дописах стверджують, що поки «вдома [німецькі] пенсіонери голодують», уряд країни надав 22 мільярди євро Україні та планує платити ще більше. Маніпуляцію виявили фактчекери з німецького видання Correctiv. Вони кажуть, що за даними представника уряду, Німеччина з 2014 року виділила Україні приблизно 1,83 мільярда євро, з лютого 2022 року на різні програми допомоги — близько 1,6 мільярда євро, на військові цілі — близько мільярда євро. Канцлер Олаф Шольц казав, що з 2014 року Німеччина підтримала Україну на понад два мільярди євро. «Порівняння допомоги Україні чи біженцям із становищем пенсіонерів у Німеччині, як вони представлені у дописі у Facebook, не є новим. Лише нещодавно заговорили, що українські біженці можуть отримати пенсію на десять років раніше, ніж німці — це неправда», — додали в Correctiv.

Цю маніпуляцію поширюють, щоб змусити іноземців, у цьому випадку німців, виступати проти ініціатив уряду з підтримки України. Детальніше, як російська пропаганда працює в Італії та Німеччині читайте тут.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join