Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation НАТО завжди хотіло оточити Росію та Китай

За даними Центру протидії дезінформації, таку тезу у медіа поширюють російські пропагандисти й зокрема, іноземні екс-посадовці, які вже не вперше підтримують Росію та її агресивну політику. Наприклад, екс-міністр закордонних справ Нової Зеландії Метт Робсон подякував Росії за протистояння НАТО. Як повідомляють у Центрі, «експерт» з Нової Зеландії в англомовному інформаційному сегменті поширює пропагандистську тезу Росії про те, що «НАТО завжди хотіло оточити Росію та Китай».

«29 квітня низка новозеландських медіа опублікували коментар М.Робсона, у якому він у маніпулятивній формі висловлює вдячність Росії за війну з НАТО на території України. Від початку широкомасштабного вторгнення Росії на територію України М.Робсон регулярно робить такі заяви, повністю повторюючи дезінформаційні наративи керівників росії. У лютому та березні екс-міністр закордонних справ Нової Зеландії заявляв, що "НАТО спровокувало путіна". У квітні М.Робсон неодноразово розповідав, що "Альянс НАТО обіцяв не розширювати географію своєї присутності"», — повідомляють у Центрі. Насправді ж війну на території України розв'язала лише Росія, і НАТО тут — ні до чого.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join