Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation На Європу чекає «екстремально холодна» зима

Такий прогноз поширюють російські медіа з посиланням на керівника російського «Газпрому» Олексія Міллера. Виступаючи на форумі «Російський енергетичний тиждень», Міллер сказав, що «Газпром» прогнозує аномально холодну зиму для проходження опалювального періоду. Це — маніпуляція.

Як пише Центр протидії дезінформації, «Газпром» не має власної метеорологічної служби, тож зробити власний прогноз екстремально холодної зими в Європі вони не могли. Також науковці переконують, що довгострокові прогнози погоди не є надійними. Неможливо точно сказати про те, якою буде погода через кілька тижнів, оскільки всі довготермінові прогнози базуються на використанні імовірнісних формулювань. Тобто можна говорити лише про певну імовірність холодної зими, а не стверджувати, що саме так і буде.

З наближенням холодної пори року російський енергетичний шантаж Європи набирає дедалі більших обертів. Однак  здебільшого він базується на маніпуляціях російської сторони та відвертому залякуванні. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join