Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На Сумщині у 2025 році буде закрито 41 школу у 20 громадах області нібито у зв'язку з відсутністю фінансування

Російські телеграм-канали поширюють інформацію, мовляв, на Сумщині у 2025 році буде закрито 41 школу буцімто у зв'язку з відсутністю фінансування. Також пропагандисти стверджують, що в регіоні за розпорядженням очільника Сумської ОВА штат адміністрації збільшили на сім осіб для проведення мобілізації. 

Насправді це фейк. У випадку зі школами йдеться не про закриття, а про реорганізацію закладів освіти, в яких навчається менш як 45 учнів. Це відбудеться згідно з постановою Кабміну, яка була затверджена в березні 2024 року — з 1 вересня 2025 року державну освітню субвенцію не будуть виділяти на школи, в яких навчається менше ніж 45 учнів.

На Сумщині сьогодні в 41 закладі навчається менш як 45 учнів, а в багатьох із цих закладів — по 37, 36 і 30 учнів, тобто буває й по 1-3 дітей у класі. Про це повідомила директорка Департаменту освіти й науки Сумської ОВА Вікторія Гробова.

Збільшення штату обласної військової адміністрації  ж відбулося, щоб удосконалити структуру ОВА. Це жодним чином не пов’язано з організацією проведення мобілізації. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

• Читайте також: В Україні нібито готуються мобілізувати шкільних учителів

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join