Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На касці військового ЗСУ зображений нацистський символ

Таку інформацію поширюють у соціальних мережах та російських пропагандистських ЗМІ. Мовляв, на касці одного з українських військових зображений нацистський напис — Jedem das Seine.

Пропагандисти запевняють, що «цей символ заборонено у Німеччині як нацистський і пов'язаний із закликом до масових вбивств». До таких повідомлень додають фото нібито тієї ж каски. Проте все це — фейк.

Як пише StopFake, фото, що поширюється в мережі, було відредаговано: напис «Jedem das Seine» нанесли на світлину військового навмисно. На фото — музиканти українського гурту «Антитіла», які вступили до Сил територіальної оборони ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення Росії до України.

Поширюючи такі фейки, російська пропаганда вкотре хоче підживити наратив про те, що українці — нацисти. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join