Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На Google-картах з’явилися мітки Edemus, за допомогою яких росіяни наводять обстріли та авіаудари

У соціальних мережах 3 березня поширили інформацію, що в Києві на Google-картах масово з'явилися нові мітки Edemus, за допомогою яких російські військові наводять артобстріли, ракетні або авіаудари.

Як Edemus на карті позначені будівлі районних адміністрацій, лікарень, пологових будинків, дитсадків, будинків для людей похилого віку. Насправді Edemus — це мережа бюро ритуальних послуг. У Держспецзв’язку повідомили, що інформація про «нові мітки» не відповідає дійсності та наголосили, що Google в Україні обмежив можливість додавати нові позначки на карти. Появу такої інформації в Службі називають інформаційно-психологічною операцією з метою посіяти паніку та дезінформацію в населення.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join