Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Молдова нібито почне видавати Україні «ухилянтів»

У російському інфополі поширюють інформацію, що Молдова нібито готова співпрацювати з Україною щодо питання «видачі ухилянтів». Так, пропагандисти посилаються на «заяву» глави МЗС Молдови Міхая Попшоя: «Ми провели всі стадії переговорів з Україною та почнемо займатися видачею українців, які перебувають у розшуку. З серпня наше МВС починає щільно взаємодіяти з МВС України».

Скриншот MAExplică

Насправді цю інформацію вже спростували в МЗС Молдови. Зокрема, там зазначили: «Міхай Попшой ніколи не оприлюднював цю заяву. Коли міністр Міхай Попсой робить публічну заяву, вона щоразу прозоро транслюється на комунікаційних платформах Міністерства закордонних справ і міністра. Помилкове посилання на вигадані заяви є частиною навмисної дезінформаційної кампанії, націленої на Республіку Молдова».

У відомстві додали, що метою цього фейку є внести розкол у молдовське суспільство чи просто дезінформувати його. 

Раніше ми вже аналізували подібні фейки та маніпуляції. Наприклад, фіксували брехню про те, що українських біженців нібито будуть «видавлювати» з ЄС і посилати на війну.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join