Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Міжнародний комітет Червоного Хреста тимчасово припинив свою роботу в Україні з міркувань безпеки

Ця інформація шириться в соціальних мережах. Нібито про це журналістам Reuters повідомив прессекретар організації після масованих російських ракетних обстрілів сьогодні вранці.

В Україні працюють Міжнародний Комітет Червоного Хреста і Товариство Червоного Хреста України. Обидві організації заявили, що не припинили свою діяльність в Україні.

Штаб-квартира Міжнародного Комітету Червоного Хреста знаходиться у Женеві (Швейцарія).  Представництва організації розташовані у майже 80 країнах світу. В Україні в організації налічується близько 700 співробітників, які працюють у 10 місцях по всій Україні.

Фейк поширили саме про припинення діяльності Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні.

Радник глави делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Андрій Круглашов спростував цю інформацію: «Ми з людьми й для людей, яким потрібні.

Там, де потрібні й настільки близько, наскільки можемо. Стільки, скільки доведеться». Також є спростування Міжнародного комітету Червоного Хреста на офіційній сторінці у твітері. 

«З огляду на безпекову ситуацію в Україні сьогодні зранку, команди Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні на короткий час призупинили рух, перемістилися в укриття і продовжили працювати на місці. Надання гуманітарної допомоги Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні за графіком відновиться негайно, як тільки дозволить безпекова ситуація. Ми стежимо за гуманітарними потребами, щоб надати допомогу», – йдеться в роз'ясненні Міжнародного Комітету Червоного Хреста після публікації в Reuters. 

В Україні Міжнародний комітет Червоного Хреста допомагає людям, які постраждали внаслідок конфлікту на сході країни, і підтримує роботу Товариства Червоного Хреста України. Організація має номери телефона гарячих ліній, куди можна звертатися з питань зникнення родича через конфлікт на Донбасі або ж з питаннями про гуманітарну допомогу. Гаряча лінія щодо пошуку зниклих станом на 16:20 10 жовтня працює, всі лінії зайняті.

Також офіційні сторінки Міжнародного комітету Червоного Хреста у соціальних мережах активні. Сьогодні там опублікували рекомендації, як поводитися у разі обстрілу і після закінчення бомбардування.

У статті Reuters, на яку дехто робить посилання, нібито Міжнародний комітет Червоного Хреста припинив діяльність, йдеться про те, що саме сьогодні, після того, як Росія обстріляла ракетами міста по всій Україні, команди Міжнародного Комітету червоного хреста припинили діяльність. Працівники організації доставляють допомогу і ліки. Вони не можуть цього робити під обстрілами. Міжнародний комітет Червоного Хреста  залишається в Україні та продовжує свою діяльність, пристосовуючись до погіршення ситуації з безпекою, якщо це буде потрібно. Коли небезпека мине, працівники організації відновлять в Україні повноцінну роботу. 

Товариство Червоного Хреста України також спростувало інформацію, нібито він призупинив діяльність на території України.

«Товариство Червоного Хреста України у зв’язку з сьогоднішніми ракетними атаками по містам України працює у посиленому режимі, надаючи допомогу постраждалим – йдться у повідомленні. – Партнери по міжнародному руху Червоного Хреста також продовжують працювати на території України, аби спільними зусиллями допомогти якомога більшій кількості людей».

Товариство Червоного Хреста України — всеукраїнська, добровільна, гуманітарна організація, яка допомагає державі у наданні гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів та в мирний час, бере участь у наданні міжнародної допомоги у разі катастроф і надзвичайних ситуацій, забезпечує допомогу найменш соціально захищеним верствам населення. Товариство є частиною Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join