Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров нібито анонсував видачу повісток у «Дії»

У російському сегменті соцмереж поширюють твердження, начебто Михайло Федоров анонсував видачу повісток у «Дії». У публікаціях посилаються на інтерв’ю пана Федорова діловому виданню Forbes Ukraine. На запитання, чи можна запровадити військовий квиток у «Дії», він відповів, що «теоретично це можна зробити». Цю заяву пропагандисти потрактували як «анонс видачі повісток». Це — брехня. 

Аналітики VoxCheck узялися за кейс і встановили, що в самому інтерв’ю міністр казав, що військовий квиток, найбільш імовірно, не планують вводити в застосунок. Але загалом і в теорії це технічно можливо. Михайло Федоров серед іншого пояснив, що над проєктом цифровізації військового квитка працюють окремо — ідеться про інформаційну систему на базі Міноборони. 

Згодом у пресслужбі Мінцифри прояснили ситуацію та сказали, що військового квитка чи повісток у додатку «Дія» не буде. Тобто ніхто нічого й не анонсував, це домисли російських пропагандистів. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join